Σας ενημερώνουμε ότι ο νέος μας ιστοχώρος είναι https://empedu.gov.gr.

Άλλες Δράσεις

Για τη διακριτή ανάδειξη των έργων που χρηματοδοτεί το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», σκόπιμη και αναγκαία κρίνεται η παρουσίαση των ενεργειών επικοινωνίας που υλοποιούνται από το σύνολο των συμμετεχόντων στο Πρόγραμμα. Στόχος είναι οι δοκιμασμένες και αποτελεσματικές πρακτικές δράσεων δημοσιότητας των Δικαιούχων ή και της ίδιας της Διαχειριστικής Αρχής να μην περιορίζονται μόνο σε μεμονωμένες νησίδες συγκεκριμένων έργων αλλά να γίνονται παράδειγμα καινοτόμων επιλογών και προτάσεις μετακύλισης νέων ιδεών. Στο πλαίσιο αυτό, όλες οι δράσεις δημοσιότητας του Προγράμματος οργανώνονται και ομαδοποιούνται, ώστε να διαμορφωθεί μία δομή ορατών επικοινωνιακών σχεδιασμών επωφελής για κάθε μελλοντική χρήση.

Αρχείο για "Άλλες Δράσεις"

Ο φετινός διαγωνισμός φωτογραφίας “Η Ευρώπη στην Περιοχή μου”, που διεξάγεται για τέταρτη συνεχή χρονιά, στοχεύει τόσο να αναδείξει τα έργα που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και τη σημασία τους για τις τοπικές κοινότητες.

W250-Photo_competition_2015_gr

 

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 22 Ιουνίου 2015 και λήγει στις 28 Αυγούστου 2015 και ώρα 12:00 (θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης) και διεξάγεται μέσω της επίσημης σελίδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Facebook https://www.facebook.com/EuropeanCommission/app_386310531430573.

Περισσότερα »

Φωτογραφείστε  έργα συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κερδίστε!

 Ο Διαγωνισμός

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας «Η Ευρώπη στην Περιοχή μου 2014» στοχεύει στο να αναδείξει τα έργα που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη σημασία τους για τις τοπικές κοινότητες.

 Για να συμμετάσχετε πρέπει να μπείτε στη σχετική εφαρμογή στη σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Facebook (σύνδεσμος: http://www.facebook.com/EuropeanCommission/app_386310531430573) ή από το banner στη δεξιά στήλη του www.espa.gr και να  ανεβάσετε φωτογραφίες ενός έργου που απεικονίζουν σε κάποιο σημείο την ταμπέλα, πινακίδα ή την αφίσα με την ευρωπαϊκή σημαία.

 Οι συμμετέχοντες μπορούν να αξιοποιήσουν τη δημιουργικότητα τους και να περιγράψουν και τις εντυπώσεις τους για τα έργα και τη σημασία τους.

 Στην εφαρμογή στο Facebook μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με παραδείγματα από ταμπέλες ή πινακίδες. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 12 Ιουνίου 2014 και λήγει στις 25 Αυγούστου 2014 και ώρα 12:00 (θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης).

  Περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας και οι Αντιπρόεδροι Καθηγητές Σωτήριος Σούλης και Ιωάννης Δραγώνας θα παραχωρήσουν Συνέντευξη Τύπου στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone (Σκουφά 64, Αθήνα) με θέμα την παρουσίαση των δράσεων της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας».

Η συνέντευξη θα μεταδοθεί μέσω live streaming στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.facebook.com/FreeThinkingZone/app_142371818162

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

Δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου

Οι Εικαστικοί Διάλογοι είναι μια ομαδική έκθεση νέων μέσων, η οποία παρουσιάζεται στο αρχαιολογικό πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος. Η έκθεση πραγματεύεται δύο προβληματικές:

A.       Η οικονομική, πολιτική και πολιτειακή κρίση ως πρόκληση για τη δημοκρατία και την τέχνη.

B.       Κοινωνικοί παράγοντες, όπως η ανεργία, ο κίνδυνος της πτώχευσης, η μετανάστευση κλπ. ως εφαλτήριο εικαστικής δράσης – αντίδρασης.

 Οι Εικαστικοί Διάλογοι υλοποιούνται στο πλαίσιο του υποέργου «Η Ελληνική Σκέψη σε διάλογο: Προγράμματα Βιωματικής Μάθησης» το οποίο εντάσσεται στην Πράξη «Ακαδημία Πλάτωνος – Η Πολιτεία και ο Πολίτης». Το Έργο σχεδιάστηκε από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης – Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και υλοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ),  το «Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού» και το «Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθησης και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους.

 Στόχος του Έργου είναι η Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση ανθρώπων κάθε ηλικίας, μέσα από ένα ευρύ φάσμα βιωματικών δραστηριοτήτων, σε ένα πλαίσιο που στοχεύει στη διάνοιξη νέων δρόμων σκέψης και στοχασμού σε ζητήματα παγκόσμιου και διαχρονικού ενδιαφέροντος, με επίκεντρο τον Ελληνικό τρόπο σκέψης και την περιοχή της «Ακαδημίας Πλάτωνος».  Κορυφαίοι στοχαστές, ακαδημαϊκοί, επιστήμονες, καλλιτέχνες και διανοούμενοι από όλο τον κόσμο συμμετέχουν σε δημόσιες συζητήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, εργαστήρια και στοχευμένα προγράμματα βιωματικής μάθησης με άξονα τον ελληνισμό, την Πολιτεία και τον Πολίτη.

Δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνει διεθνές συνέδριο με θέμα «Ακαδημία Πλάτωνος:Τεκμήρια και Ιστορικές Μαρτυρίες» από τις 12 έως τις 16 Δεκεμβρίου 2012.

Το Συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο της Πράξης «Ακαδημία Πλάτωνος -Ανάπτυξη της Γνώσης και καινοτόμων ιδεών», η οποία υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από Εθνικούς Πόρους.

Το Συνέδριο έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Καρόλου Παπούλια.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε παρακάτω το Δελτίο Τύπου ή/και επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.plato-academy.gr/project

Το Δελτίο Τύπου για το Συνέδριο

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνει, στο πλαίσιο της Πράξης «Ακαδημία Πλάτωνος: η Πολιτεία και ο Πολίτης» ημερίδα με τίτλο Δημοκρατία και Εκπαίδευση: Η πρόκληση της Ψηφιακής Τεχνολογίας, με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2012 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, αποτελεί συνέχεια του προγράμματος «οι Διάλογοι των Αθηνών».

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου (PDF| 312 KB)

Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕΙ Πάτρας πραγματοποιεί τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου, ώρα 9.30πμ, διάλεξη με θέμα “Συνεργατικοί Σχηματισμοί (Clusters) για την Ανάπτυξη και Δημιουργία Καινοτομίας . Corallia Clusters Initiative”.

Ομιλητής: ο κ. Βασίλειος Μακιός, γενικός διευθυντής της Μονάδας Ανάπτυξης Ελληνικού Τεχνολογικού Συνεργατικού Σχηματισμούστο Ερευνητικό Κέντρο «ΑΘΗΝΑ» (Corallia)

Πρόσκληση στην εκδήλωση (PDF|280 KB)

Πληροφόρηση για την εκδήλωση (PDF|406 KB)

Το Τμήμα Τεχνολογίας Περιβάλλοντος και Οικολογίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης «Ψηφιακή διαχείριση της παράκτιας και νησιωτικής ορνιθοπανίδας», διοργανώνει στη Ζάκυνθο, στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2012, επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:

Εκμάθηση τεχνικών πεδίου, μεθόδων συστηματικής παρακολούθησης, χορήγησης πρώτων βοηθειών και περίθαλψης άγριας ορνιθοπανίδας

Πρόσκληση (PDF| 129 KB)

Πρόγραμμα (PDF| 93 KB)

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος  «Θαλής – Προσδιορισμός των πηγών και των φυσικοχημικών ιδιοτήτων των λεπτόκοκκων και υπερλεπτόκοκκων αιωρούμενων σωματιδίων του ατμοσφαιρικού αερολύματος που επηρεάζουν το κλίμα της Ελλάδας» από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, πραγματοποιείται στις 01 Οκτωβρίου 2012 στην Μυτιλήνη ημερίδα με θέμα: «Μετρήσεις αιωρούμενων σωματιδίων σε τρεις πόλεις της Ελλάδας».Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος  «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και εθνικών πόρων.

Το πρόγραμμα της ημερίδας

 

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού διοργανώνει στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» το Θερινό Σχολείο 2012 με θέμα «Η Ακαδημία του Πλάτωνα: μια πύλη για την εφαρμοσμένη φιλοσοφία στις επιστήμες» – Platos Academy: a gateway for applied philosophy in sciences”.

 Το Θερινό Σχολείο διοργανώνεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος που αφορά την Ακαδημία Πλάτωνος και τη σημασία της φιλοσοφίας στο σύγχρονο κόσμο, με τον τίτλο «Ακαδημία Πλάτωνος – Δράσεις για τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση». Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΑΜΚΕ της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Α. Ωνάσης», με την υποστήριξη και συμμετοχή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ, από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους.

Περισσότερα στοιχεία για το Θερινό Σχολείο στον κόμβο:

http://summerschool.fhw.gr/plato

Δελτίο Τύπου (PDF| 256 KB)