Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησε στην ανακοίνωση δύο ακόμη νέων προσκλήσεων για υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο της έναρξης της νέας περιόδου του Επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση 2007-2013».

Ειδικότερα ανακοινώθηκαν οι προσκλήσεις για τις τρεις κατηγορίες πράξεων ‘’Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ)’’, ‘’Γραφεία Διασύνδεσης’’, ‘’Πρακτική Άσκηση’’ και ‘’Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας’’ των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, συνολικού προϋπολογισμού 50.000.000,00 € η κάθε πρόσκληση.

Η μία πρόσκληση απευθύνεται σε όλα τα Πανεπιστήμια με ημερομηνία δημοσίευσης 03/03/09 και η δεύτερη σε όλα τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας καθώς και στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. με ημερομηνία δημοσίευσης 04/03/09.

Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2007-2013», θα χρηματοδοτηθούν Δράσεις για την περαιτέρω μετεξέλιξη των Γραφείων Διασύνδεσης, την επέκταση της Πρακτικής Άσκησης και την προώθηση της Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, θέτοντας όμως τον προγραμματισμό και την υλοποίηση των Δράσεων αυτών σε ένα ενιαίο πλαίσιο, με στόχο αφενός τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και αφετέρου την εξοικονόμηση πόρων για την υλοποίηση των δράσεων σύνδεσης της Ανώτατης Εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.
Στόχοι αυτού του νέου, ενιαίου πλαισίου υλοποίησης των δράσεων είναι:
• Η μεγιστοποίηση των συνεργειών και η αξιοποίηση οικονομιών κλίμακας.
• Η βελτιστοποίηση του συντονισμού και της διαχείρισης.
• Η διεύρυνση και ενίσχυση της δικτύωσης με άλλα Ιδρύματα, την αγορά εργασίας και τους πιστοποιημένους φορείς προώθησης της απασχόλησης.
Η βέλτιστη λύση που προέκυψε από την εκτενή δημόσια διαβούλευση με τα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων είναι η δημιουργία, σε επίπεδο Ιδρύματος, μιας νέας και καινοτόμου δομής, της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ), υπό την αιγίδα της οποίας θα συντονίζεται η υλοποίηση των επιμέρους πράξεων, λαμβάνοντας υπόψη την οργανωτική δομή και τις ανάγκες κάθε Ιδρύματος.
Στο πλαίσιο αυτό θα χρηματοδοτηθούν οι Πράξεις «Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ)», «Γραφεία Διασύνδεσης», «Πρακτική Άσκηση», «Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας» ως διακριτές επιμέρους ενέργειες οι οποίες θα υλοποιηθούν υπό ένα ενιαίο συντονιστικού χαρακτήρα πλαίσιο.

Το πλήρες κείμενο των προσκλήσεων καθώς και περαιτέρω πληροφορίες για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», το σύστημα διαχείρισης του Ε.Π., το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των πράξεων που εντάσσονται στο εν λόγω Ε.Π., τους κανόνες επιλεξιμότητας των δαπανών των πράξεων, καθώς και οποιαδήποτε πληροφορία για την υποβολή των προτάσεων (όπως οδηγίες για τη συμπλήρωση ΤΔΠ/Υ, πίνακας επιλεξιμότητας δαπανών, δεικτών φυσικού αντικειμένου, εξειδίκευση κριτηρίων αξιολόγησης προτάσεων, και άλλα έγγραφα αναγκαία για την εξέταση της πρότασης) βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.epeaek.gr
Το Δελτίο Τύπου σε PDF (147 ΚΒ)