Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησε εχθές 17 Νοεμβρίου στην ανακοίνωση τριών νέων προσκλήσεων για υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο της έναρξης της νέας περιόδου του Επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση 2007-2013».

Ειδικότερα ανακοινώθηκαν:

  1. Η πρόσκληση για την κατηγορία πράξης «ΣΕΠ Α΄Βάθμιας και Β΄βάθμιας», αφορά στην ανάπτυξη και εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού για την Α΄ Τάξη των ΕΠΑΛ της Σιβιτανιδείου προϋπολογισμού 220.000 Ευρώ.
  2. Η πρόσκληση για την κατηγορία πράξης «Αναμόρφωση προγραμμάτων σπουδών ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ », αφορά στην λειτουργία πιλοτικών τμημάτων σε 3 ειδικότητες (Ηλεκτρολόγων, Μηχανολόγων και Δομικών) των ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ της Σιβιτανιδείου με κατεύθυνση την αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και με προϋπολογισμό 460.000 Ευρώ.
  3. Η πρόσκληση για την κατηγορία πράξης «Πρακτική Άσκηση ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ », αφορά στην πιλοτική εφαρμογή Πρακτικής Άσκησης στα ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ της Σιβιτανιδείου με προϋπολογισμό 270.000 Ευρώ.

Στόχος της εφαρμογής των ως άνω πιλοτικών δράσεων στα ΕΠΑΛ ΕΠΑΣ της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, είναι η σύνδεση του σχολείου με την αγορά εργασίας για την ευκολότερη προσαρμογή της εκπαίδευσης στις ανάγκες της αγοράς, με σκοπό την αύξηση της απασχόλησης και την μείωση της ανεργίας των αποφοίτων της.