Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησε σήμερα, 19 Ιουνίου 2009 στην ανακοίνωση μιας ακόμη νέας πρόσκλησης για υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση 2007-2013».

Ειδικότερα ανακοινώθηκε η πρόσκληση για την πράξη «Αρχιμήδης ΙΙΙ» της κατηγορίας πράξεων «Ενίσχυση Ερευνητικών ομάδων στα ΤΕΙ», συνολικού προϋπολογισμού 21.000.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2007-2013», χρηματοδοτούνται Δράσεις για την ερευνητική δραστηριότητα των ΤΕΙ. Μέσω της ενίσχυσης των ερευνητικών ομάδων στα ΤΕΙ, παρέχεται η δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης των ερευνητών που θα συμμετέχουν και συνιστά αναγκαία συνθήκη για την ένταξη και παραμονή στα ΤΕΙ σημαντικών ερευνητών. Η ενίσχυση των ερευνητικών ομάδων συμβάλλει ώστε να αφοσιωθούν στο ερευνητικό τους έργο το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχημένη και μέσα στα προκαθορισμένα χρονικά πλαίσια ολοκλήρωσή του.

Η ενίσχυση των ερευνητικών ομάδων στα ΤΕΙ, πέρα του βασικού σκοπού που περιγράφηκε παραπάνω έχει και τους εξής σημαντικούς επιμέρους στόχους:
• Την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των μελών ΕΠ του ιδίου Τμήματος ή του ιδίου ΤΕΙ που έχουν παρεμφερή ερευνητικά ενδιαφέροντα.
• Την ενίσχυση της διεπιστημονικής έρευνας.
• Την ενίσχυση νέων μελών ΕΠ επί θητεία, ώστε να αναπτύξουν το ερευνητικό τους έργο από τη νέα τους θέση.
• Τη συνέργια μεταξύ ερευνητικών ομάδων, από διαφορετικά ΤΕΙ, που δραστηριοποιούνται στο ίδιο γνωστικό αντικείμενο ώστε να δημιουργηθούν πολλαπλασιαστικά φαινόμενα, να επιτευχθεί οικονομία κλίμακας, να βελτιωθεί η διάχυση της παραγόμενης γνώσης και της τεχνογνωσίας και να αναπτυχθούν μονιμότερες συνεργασίες τόσο στο ερευνητικό όσο και στο εκπαιδευτικό επίπεδο.
• Την ανάπτυξη συνεργασιών με ιδρύματα του εξωτερικού και ερευνητικά κέντρα της χώρας.
• Τη συνεργασία των ερευνητικών ομάδων των ΤΕΙ με αυτές των Πανεπιστημίων.

Το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης καθώς και περαιτέρω πληροφορίες για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», το σύστημα διαχείρισης του Ε.Π., το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των πράξεων που εντάσσονται στο εν λόγω Ε.Π., τους κανόνες επιλεξιμότητας των δαπανών των πράξεων, καθώς και οποιαδήποτε πληροφορία για την υποβολή των προτάσεων (όπως οδηγίες για τη συμπλήρωση ΤΔΠ/Υ, πίνακας επιλεξιμότητας δαπανών, δεικτών φυσικού αντικειμένου, εξειδίκευση κριτηρίων αξιολόγησης προτάσεων, και άλλα έγγραφα αναγκαία για την εξέταση της πρότασης) βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.edulll.gr

Το Δελτίο Τύπου σε PDF (141 ΚΒ)