Ο διαγωνισμός για την ανάδειξη Συμβούλου Επικοινωνιακής Στρατηγικής διέπεται από το νομικό πλαίσιο που ρυθμίζει τα έργα επικοινωνίας στο Δημόσιο Τομέα και επομένως έχει ως πλαίσιο αναφοράς μεταξύ άλλων και το π.δ. 261/97, όπως τροποποιήθηκε από το ν.3688/2008.

Σύμφωνα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο η εφαρμογή Προτύπου ΕΛΟΤ 1435 αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής στο διαγωνισμό.

Συγκεκριμένα, μετά από συνεργασία με την ΕΔΕΕ, διευκρινίζουμε ότι οι υποψήφιοι ανάδοχοι οφείλουν να καταθέσουν, είτε το πιστοποιητικό συμμόρφωσης κατά το πρότυπο ΕΛΟΤ 1435 από οποιοδήποτε διαπιστευμένο Φορέα Πιστοποίησης, είτε τη σχετική αίτηση που έχει κατατεθεί σε διαπιστευμένο Φορέα Πιστοποίησης. Επίσης, σημειώνεται ότι σύμφωνα με την Εγκύκλιο του Υπουργείου Ανάπτυξης (Α.Π. οικ. 12390/12-8-2009 της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης), η βεβαίωση κατάθεσης αίτησης για πιστοποιητικό συμμόρφωσης κατά το πρότυπο ΕΛΟΤ 1435 προς φορείς πιστοποίησης, θα πρέπει να συνοδεύεται από βεβαίωση του ΕΣΥΔ ότι ο εκάστοτε φορέας έχει καταθέσει αίτηση διαπίστευσης.

Tο αρχείο της Ανακοίνωσης (DOC|335 KB)

Σύνδεσμος με τη σελίδα των Προκηρύξεων της ΕΥΔ ΕΠΕκΔιΒιΜ