Κομβική σημασία στη νέα Εκπαιδευτική Στρατηγική και στη νέα Στρατηγική Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας έχει η αναβάθμιση των θεσμών που εξυπηρετούν τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Προς την κατεύθυνση αυτή, ήδη δρομολογούνται μία σειρά μέτρων, ενώ θα ενισχυθεί θεσμικά ο ρόλος σχετικών φορέων και δομών.

Στο ίδιο πλαίσιο, απολύτως αναγκαία είναι και η αναβάθμιση των Γραφείων Διασύνδεσης των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, που πρέπει να αποκτήσουν έναν πιο δυναμικό ρόλο και μία καθοριστικής σημασίας λειτουργία μέσα στα Ιδρύματα.

Ως εκ τούτου, αποφασίσθηκε η αύξηση του διατιθέμενου προϋπολογισμού στις συγχρηματοδοτούμενες δράσεις για τα Γραφεία Διασύνδεσης των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ και δη κατά ένα υψηλό ποσό – με αύξηση της τάξης του 70% περίπου. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης αποφασίσθηκε η αναλογική αύξηση των διατιθέμενων κονδυλίων στη βάση της κατανομής μεταξύ των Ιδρυμάτων που είχε προκύψει από την αξιολόγηση για τα Ιδρύματα.

Το ποσό που διατίθεται θα επενδυθεί κατά προτεραιότητα σε καινοτόμες δράσεις και θα αξιοποιηθεί στην ενίσχυση αφενός της συμβουλευτικής των φοιτητών και αφετέρου της δικτύωσης των γραφείων με φορείς από την αγορά εργασίας. Προς το σκοπό αυτό, η Διαχειριστική Αρχή σχεδιάζει μείζον πρόγραμμα σεμιναρίων/ημερίδων σε όλη τη χώρα, με ειδικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με αντικείμενο τη διάχυση καλών πρακτικών και την συμβουλευτική υποστήριξη των Ιδρυμάτων για τη βέλτιστη οργάνωση και αποτελεσματικότητα των αναβαθμιζόμενων Γραφείων Διασύνδεσης.

Οι πίνακες των διατιθέμενων κονδυλίων ανά Ίδρυμα (για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ) έχουν αναρτηθεί.

Πίνακας για τα “Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων” (σύνδεσμος)

Πίνακας για τα “Γραφεία Διασύνδεσης ΤΕΙ” (σύνδεσμος)

Tο αρχείο της Ανακοίνωσης (DOC|337 KB)